Delavnice za mlade v okviru festivala Živa književnost

Festival Živa književnost je festival literature in glasbe, na katerem se predstavljajo domači in tuji literati ter različne glasbene skupine. Posebnost, ki Živo književnost loči od ostalih branj, je povezovanje literature z glasbo in kraj dogajanja – ulica.

V okviru festivala bodo potekale delavnice za mlade.

Dečavnica, delavnica kreativnega pisanja, vodi jo pisateljica Suzana Tratnik.

Delavnica bo v petek, 2. 6. in v ponedeljek, 5. 6. ob 18.00.

Dečavnica je namenjena vsem, ki se želijo preizkusiti v pisanju ali nadgraditi svoje izkušnje. Prijavite se lahko s kratkimi proznimi prispevki, ki jih boste s pomočjo mentorice popravili in izboljšali. Dobili boste tudi naloge z določenimi temami, na podlagi katerih boste napisali kratka prozna dela, jih brali na glas in jih medsebojno komentirali. Namen delavnice je tudi, da se naučite glasno brati oziroma interpretirati svoje besedilo. Mentorica vam bo predstavila načine pisanja oziroma gradnje in sestave kratke zgodbe.

Prispevke lahko prinesete kar s seboj na delavnico.

Black out poezija, ustvarjalno delavnico vodi Nevena Aleksovski.

Delavnica bo v torek, 6. 6. ob 18.00.

Na delavnici se boste posvetili zadnje čase vse bolj popularnemu pristopu ustvarjanja poezije, tako imenovani black out poeziji. Poezijo boste ustvarjali iz starih tekstov, starih knjig in časopisov, na način, da boste izbrane besede iz besedila uporabili v svoji pesmi, preostali del besedila pa bomo pobarvali v črno ali ga bomo likovno obdelali. Rezultati bodo vizualno in besedno zanimivi ter pogosto tudi povsem nepredvidljivi.

Strip, delavnico vodi Miha Hančič.

Delavnica bo v sredo, 7. 6. in četrtek, 8. 6. ob 18.00.

Interaktivni strip je nekakšna stripovska zgibanka. Zgodba nima samo enega konca, tako kot v navadnem stripu, ampak ima štiri različne konce. Bralec se ob branju odloča, v katero smer se bo zgodba odvila in kako se bo strip končal.

Nove zgodbe iz starih knjig, ustvarjalno delavnico recikliranja vodi Nevena Aleksovski.

Delavnica bo v petek, 9. 6. ob 18.00.

Na delavnici boste lahko iz starih knjig delali nove besedilno-vizualne kombinacije ter ustvarjali povsem svoje zgodbe in podobe. V tehniki kolaža boste, v že za to pripravljenih zvezkih, iz starih knjig naredili nekaj novega.

Vsi dogodki so brezplačni. Prijavite se lahko na info@skuc.org. Prijave zbirajo do zapolnitve mest.

Festival bo potekal od 2. 6. do 9. 6., pred ŠKUC-em na Starem trgu 21 v Ljubljani.