Info ŠKUC išče kandidata/-ko za EVS: “Volunteer for Change” 10th edition

Gostiteljska organizacija: ASHA Centre
Trajanje prostovoljne službe: 2. 10. 2017 – 2. 8. 2018 (10 mesecev)
Lokacija: Forest of Dean, Gloucester, Anglija (VB)
Število prostih mest: 1 oseba

Info ŠKUC v sodelovanju s partnerjem iz Anglije, išče 1 kandidata/-ko za desetmesečno Evropsko prostovoljno službo (EVS) v Angliji (VB). Delo bo potekalo blizu mesta Gloucester med 2. 10. 2017 in 2. 8. 2018. Izbrani kandidat bo imel/-a priložnost delati v centru ASHA.

ASHA Center je organizacija, ki koordinira, pošilja ter sprejema prostovoljce v okviru Evropske prostovoljne službe. Skozi leto gostijo od 8 do 12 prostovoljcev, od leta 2009 pa so akreditirani za dolgoročni EVS. Preko programa EVS so gostili že preko 60 mladih.

ASHA center se ukvarja z opolnomočenjem mladih, trajnostnim razvojem, zavzema se za mir in spravo po vsem svetu. Center je prostor medkulturnih dejavnosti in omogoča gostovanja različnih izobraževalnih, umetniških in performativnih dogodkov ter skozi celo leto izvaja programe povezane z okoljevarstvom. Stoji sredi gozda Forest of Dean, Gloucester, v Veliki Britaniji in ima posest veliko 4 hektarje, kjer raste biodinamično/organsko sadje, zelenjava, zelišča in vrtnice. Zavzemajo se za idejo človeštva, ki je v harmoniji s seboj in zemljo. Ustvarjajo priložnosti ter varno psihično in emocionalno okolje za mlade, kjer lahko mladi izkusijo inspiracijo, povezanost in najdejo svoj namen in to preko skupnosti v kateri bivajo, skozi zemljo in okolje ter umetniške aktivnosti. 

Pogoji za udeleženca/-ko:

  • Starost: 18 do 30 let.
  • Proaktiven/-a, družaben/-a, zanesljiv/-a in odgovoren/-a.
  • Zanimanje za trajnostni razvoj in zdrav življenjski slog ter življenje v medkulturni skupnosti.
  • Odprt/-a za učenje in sodelovanje pri organizaciji aktivnosti v ASHA centru.

Glavne zadolžitve:

  • Pomoč v kuhinji: kuhanje, postrežba in nakupovanje hrane.
  • Vzdrževanje hiše in centra.
  • Pomoč pri sprejemanju obiskovalcev in skupin.
  • Biodinamično vrtnarstvo.
  • Sodelovanje z lokalno skupnostjo (v ruralnem angleškem podeželju).
  • Pomoč pri organizaciji kulturnih in umetniških dogodkov, projektov in izletov.

Projekt je financiran iz programa Erasmus+. Udeležba je za prostovoljca/ko brezplačna (razen v primeru morebitnih prispevkov za potne stroške in dodatnih stroškov, ki niso povezani z izvajanjem dejavnosti). Med bivanjem v tujini ima prostovoljec/ka brezplačno nastanitev, prehrano, jezikovni tečaj, zdravstveno zavarovanje in mesečno žepnino.

Evropska prostovoljna služba omogoča mladim, da z neformalnim in priložnostnim učenjem pridobijo dodatne kompetence, spretnosti in sposobnosti ter se razvijejo kot posamezniki. Program vzpodbuja mlade k večjemu družbenemu vključevanju in aktivnemu državljanstvu ter tako izboljša možnosti za njihovo zaposlitev.

Zainteresirani pošljite izpolnjeno prijavnico, življenjepis in motivacijsko pismo v angleškem jeziku na info.skuc@lmit.org do vključno četrtka, 15. junija 2017.

Prijavnico najdete tukaj.

Za vse dodatne informacije so vam na voljo v Info centru ŠKUC, vsak delovni dan med 12. in 18. uro, na telefonski številki 01 421 31 42 oziroma preko elektronske pošte info.skuc@lmit.org.