Dogodki na Legebitri

Vabljeni na Legebitro, kjer v maju pripravljajo pester program.

  • 17. 5. 2018 Odprtje prenovljenega Mladinskega centra Legebitra: Ob mednarodnem dnevu boja proti homofobiji, bifobiji in transfobiji IDAHOBiT 2018, 17. maja ob 11.00, vas vabijo na slavnostno odprtje prenovljenega Mladinskega centra Legebitra, prvega LGBT-mladinskega centra pri nas.
  • 22. 5. 2018 LGBT v Rusiji: nekoč in danes: Kdo so bili glavne_i akterke_ji, kako so delovale_i, kaj je doživljal ruski narod in kaj se je takrat dogajalo z LGBT-skupnostjo v Petrogradu? Komu je bila zvesta, je bila enotna ali razklana? To bo izhodišče za pogovor, katerega gost bo dr. Andrej Stopar, radijski urednik, komparativist in doktor zgodovine, nekdanji dopisnik RTV Slovenija iz Moskve in bo iz prve roke povedal, kaj je doživel, izkusil in opazil v Putinovi državi. Poskusil bo orisati tudi delovanje in življenje tamkajšnje LGBT-skupnosti.
  • 24. 5. 2018 Aktivistični krožek: Si naveličan_a tega, da nisi nikoli slišan_a? Da nimaš družbe, v kateri bi te sprejemale_i, kakršna_en si? Zbrale_i se bodo vse_i tiste_i, ki mislijo, da bi svet lahko bil lepši in ki upajo, da ga lahko vsaj malce spremenimo.
  • 24. 5. 2018 Krožek praktične filozofije: Praktična filozofija zavrača idejo, da je filozofiranje zgolj in samo akademska dejavnost, in si prizadeva vrniti filozofiji njen izvorni namen poti do raziskanega in bolj srečnega življenja.
  • 31. 5. 2018 Zmenkarije in varnost na internetu: Tinder, OkCupid, Fem, Ona – On, Romeo, Grindr, Scruff, GROWLr, WBear, Recon … tudi Watsapp … online aplikacij za zmenkarije je danes za vse želje in okuse. Z njimi se spoznavamo, klepetamo, sekstamo, si pošiljamo vroče fotke, se menimo za srečanja v živo. V vročici želje, ko razum odpove, pa včasih pozabimo na varnost naših osebnih podatkov in nas samih. Tokrat bo pogovor tekel o tem koliko ter kaj objaviti v profilu aplikacije.