Future Architecture: Ustvarjalna izmenjava

Platforma Future Architecture predstavlja prvi dogodek Ustvarjalna izmenjava in tretjo spoznavno konferenco, ki se bosta 15. in 16. februarja 2018 odvijala v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) v Ljubljani.

Ustvarjalna izmenjava (Creative Exchange) je evropsko srečanje ljubiteljev arthitekture in oblikovanja ter strokovnjakov s tega področja. Kot večdnevni javni dogodek s predavanji, govori, intervjuji, večerjami, predstavitvami in zabavami bo konferenca z različnimi formati omogočila srečanja ter interakcije med kulturniki, obetavnimi ustvarjalci in občinstvom.

Prvi dan dogodka bo v znamenju govorov Focus Talks, v okviru katerih boste lahko prisluhnili programski direktorici inštituta Strelka Anastassii Smirnovi, arhitektu, teoretiku, kustosu in raziskovalnemu vodji Stephanu Trübyju ter Hanni Dencik Petersson, direktorici oselskega arhitekturnega trienala, ki bo leta 2019 postal član platforme Future Architecture. Vse skupaj bo s provokativnim govorom »Brez prihodnosti = brez arhitekture!« zaokrožil poseben gost iz Hrvaške, filozof Srećko Horvat. Prvi sejem Future Architecture bo ponudil tudi forum, kjer se bodo lahko obetavni ustvarjalci seznanili z izvajalci v kulturi in jim ob koktajlih predstavili svoje delo. Med drugim se bodo predstavili Royal Academy of Arts – Oddelek za arhitekturo, Malteški teden oblikovanja, Tbilisijski arhitekturni bienale, Fakulteta za arhitekturo Tehniške univerze v Brnu, Architectuul in mnogi drugi.

Na spoznavni konferenci (Matchmaking Conference), ki bo potekala v drugem delu programa, se bodo predstavili obetavni talenti, izbrani v okviru poziva za ideje 2018, in se z dvajsetimi člani platforme povezali pri ustvarjanju Evropskega arhitekturnega programa 2018.

Ustvarjalna izmenjava v Ljubljani bo obenem tudi začetek Evropskega arhitekturnega programa 2018 – niza medsebojno povezanih dejavnosti, ki bodo vključevale tri razstave, pet konferenc, štiri serije predavanj, delavnico, poletno šolo ter dejavnosti prototipiranja in založništva, odvijale pa se bodo v dvanajstih evropskih mestih. Platformo Future Architecture sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.

Vsi dogodki v okviru ustvarjalne izmenjave so brezplačni!

Program najdete tukaj.