Informativno mobilna točka ponovno na Petkovškovem nabrežju

V poletnih mesecih 2017 je Združenje DrogArt s programom Izberi sam ob petkih vsak drugi teden izvajalo preventivno-osveščevalno akcijo z naslovom Informativna mobilna točka na temo vožnje in alkohola. Ker so mimoidoči pokazali interes  za njihove aktivnosti, so se letos odločili akcijo ponoviti in jo dodatno popestrili.

Osnovni namen Informativno mobilne točke je osveščanje mladih in drugih mimoidočih o problematiki vožnje pod vplivom alkohola ter razvijanje odgovornosti za bolj informirane in manj tvegane odločitve v povezavi z alkoholom in vožnjo.  Njihovi usposobljeni mladi informatorji bodo skušali mimoidoče spodbuditi k sprejemanju manj tveganih odločitev povezanih z alkoholom in vožnjo.

Na stojnici bodo imeli alkotest, s katerimi bodo lahko zainteresiranim preverili informativno stopnjo alkoholiziranosti (količino alkohola v izdihanem zraku). Osebe, ki bodo presegle dovoljeno stopnjo alkohola v izdihanem zraku in ne bodo imele organiziranega prevoza domov, bodo lahko prejele After Taxi kupon. K akcijam bodo ponovno povabili tudi nekatere lokale v centru Ljubljane.

Na točki bodo imeli posebna očala, ki simulirajo pijanost (zaznavanje globine, občutek za ravnotežje in koordinacija pod vplivom alkohola). Mimoidoči bodo nagrajeni za sodelovanje z manjšim  simboličnim darilom s sporočilom o varni vožnji.

Informativna mobilna točka s stojnico bo postavljena na Petkovškovem nabrežju (na zadnji mali ploščadi pred Zmajskim mostom) ob petkih zvečer (15. in 29. 6., 13. in 27. 7., 10. in 24. 8. 2018), in sicer med 22.00 in 1.00 uro.

Več informacij najdete tukaj.