Dvodnevna delavnica: Stop zavrženi hrani

Se rad_a družiš z ljudmi iz celega sveta? Rad_a kuhaš? Rad_a pomagaš drugim? Če je tvoj odgovor da, se moraš zagotovo pridružiti na dvodnevni brezplačni delavnici, ki bo potekala 13. in 14. septembra v Parku Istra (Gabrovica pri Črnem Kalu).

Na podlagi raziskave Združenih Narodov (Food and Agriculture Organization of the United Nations), je kar 1,3 bilijona ton hrane na leto zavržene ali neporabljene. Razlogi so različni. Od preveč pridelave, slabega shranjevanja do slabega načrtovanja. Na prebivalca je zavržene hrane med 95-115kg na leto v Evropi in Severni Ameriki, medtem ko prebivalci v subsaharski Afriki, Južni in JV Aziji zavržejo zgolj 6-11 kg hrane na prebivalca letno. Zavržena hrana je slaba za planet, vsaka tona zavržene hrane proizvede 4,5 ton CO2 emisij.

Na delavnici se boste pridružili Parku Istra pri njihovih stalnih aktivnostih, kar vključuje tudi pomoč ranljivim skupinam. Nabirali boste paradižnike, ki bi bili drugače zavrženi, in iz njih kuhali omako. Namen delavnice je donirati omake brezdomcem, izogibati se zavrženi hrani prav tako pa tudi učiti o trajnostni proizvodni verigi.

V primeru, da bi rad_a spal_a zunaj, prinesi s seboj šotor, v nasprotnem primeru pa je na voljo šest ležišč. Lahko prineseš tudi prazne kozarce za vlaganje za omako, ki jo boste skuhali. Prinesi topla in udobna oblačila, dežnik.

Organizatorji krijejo stroške nastanitve, prehrane in stroške prevoza.

Prijaviš se tako, da izpolneš prijavni obrazec, ki ga najdeš tukaj, do srede, 12. 9. 2018.

Prijavo NUJNO izpolni v angleščini.