Vse o delu s prostovoljci v nevladni organizaciji

Vabljeni na delavnico, na kateri vam bo Matej Verbajs, vodja pravne službe CNVOS, predstavil vse, kar morate vedeti o prostovoljskem delu v NVO. Udeleženci boste na delavnici izvedeli, kakšne so omejitve prostovoljskega dela ter kako je z izplačevanjem stroškov prostovoljcem.

Seznanili se boste z omejitvami prostovoljskega dela kot tudi s finančnimi in davčnimi vidiki izplačevanja stroškov prostovoljcem. Ob tem boste izvedeli tudi, kako postati prostovoljska organizacija ter katere ugodnosti in obveznosti iz tega izhajajo, kdaj potrebujete pisen sporazum o prostovoljskem delu in kdaj ne, katero delo lahko opravljajo prostovoljci. Na delavnici se boste naučili tudi, kdaj in kako prostovoljcu povrniti materialne stroške in kaj to pomeni z davčnega vidika. 

Delavnica je namenjena prostovoljskim nevladnim organizacijam in tistim, ki boste to šele postale. Namenjena je predvsem predsednikom, vodjem programov in tistim, ki skrbijo za kadrovske zadeve v svoji nevladni organizaciji in vodijo ter organizirajo delo s prostovoljci.

Kotizacija za delavnico (cene vsebujejo DDV): za člane CNVOS – 20 % popusta: 60 €; redna cena: 75 €

Rok prijave: do 12. 9. 2018 oz. do zapolnitve prostih mest.

Več informacij in prijavo na delavnico najdete tukaj.