Program usposabljanja  Zeleni Model M Slovenija – Trajnostno podjetništvo za mlade

IRDO inštitut za razvoj družbene odgovornosti vabi mlade k vključitvi v trajnostno podjetniško usposabljanje.

Namen projekta je, da se mladim z usposabljanjem, mreženjem, svetovanjem in aktivno participacijo omogoči, da ustvarijo svoje zelene modele uspeha. S pomočjo praktičnih nasvetov strokovnjakov in podjetnikov bodo sodelujoči oblikovali lasten trajnostni poslovni načrt in ga skozi mreženje s podjetniki in promocijo tudi uresničili. Zeleni Model M pomeni biti mlad in biti vzor drugim, kako trajnostno zasnovati svoj podjetniški projekt oz. najti zaposlitev v družbeno odgovornih podjetjih.

Projekt traja od decembra 2022 dalje, usposabljanja za mlade so predvidoma 2 ali več krat letno, vsako leto. Projekt se izvaja virtualno na nacionalni ravni in občasno v živo na mreženjih s podjetniki, predvidoma v sedmih statističnih regijah po Sloveniji, v naslednjih mestih: v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti, Celju, Novem mestu, Kopru, Kranju.

Projekt mladim omogoča:

  • pridobitev novega znanja iz trajnostnega podjetniškega področja,
  • pomoč strokovnega tima pri določitvi (samo)zaposlitvenih možnosti,
  • širitev lastne socialne mreže, sodelovanje z udeleženci projekta iz drugih regij, sodelovanje v oblikovanju Model M Slovenija skupnosti, spoznavanje dobrih praks,
  • mreženje z zanimivimi podjetniki, nevladniki in drugimi uspešnimi osebami.

Več informacij o programu je na voljo tukaj.

Vir: IRDO