Literarni večer mladih

MC Legebitra pripravlja prvi Literarni večer mladih umetnic_kov.    

Na letnem vrtu mladinskega centra Legebitra se bo zvrstilo več mladih umetnic_kov, ki bodo z njimi delile_i svoja umetniška dela v obliki poezije in proze. Poskrbljeno bo za hrano, pijačo, vzdušje in upamo tudi za lepo vreme.    

Pridružite se jim na tem prelepem poletnem večeru, v četrtek, 2. 7. 2020 od 18.00 do 20.00.    

Umetnice_ki (verjetno se bo seznam sodelujočih sproti dopolnjeval):    

  • Tom Veber, pesnik, performer, vizualni umetnik. Kot igralec/plesalec je nastopal v gledališču Glej, PTLju, Kino Šiška, Klubu Tiffany in v English student theatre. Kot pevec je sodeloval s pevskimi zbori SankofaBeegesus, APZ Maribor, APZ Tone Tomšič.  Poezijo objavlja v Poetikonu, Dialogih, Mentorju, Literaturi, Apokalipsi in Rasti in na radijskih postajah Ars, Radio študent in Radio Marš. Sodeluje na pesniških slamih in gostuje po Sloveniji s pesniško monodramo Realizem je rezerviran za klovne. Je zmagovalec Pesniške olimpijade 2018, uvrstil pa se je tudi v finale Pesniškega turnirja 2019. Je prejemnik štipendije za perspektivnega ustvarjalca na področju leposlovja pri Javni agenciji za knjigo 2019. Njegove pesmi so bili objavljene na Hrvaškem, Madžarskem, v Grčiji, Nemčiji, Afriki, Rusiji in na Kitajskem. Izdal pesniško zbirko Točka preloma (2019). V letu 2019 je postavil razstave Brstenje, Stičišča, Visok polet s teboj, Lice ob licu in Molekule trenutkov kjer se je ukvarjal s prostorsko postavitvijo poezije. 
      
     
  • Filip Vurnik, “S pisanjem poezije se, z vmesnimi pavzami, ukvarjam že okoli deset let. Vsebina se večinoma nanaša na moje čustveno stanje, moj odziv na okolico in tematike povezane s transspolnostjo. Vse je odvisno od obdobja, kar potem poskušam vnesti v vse smeri mojega umetniškega ustvarjanja.”    

  • Lan Aidan: “Sem 22-letni antiperfekcionist, ki se je obrnil k pisanju po neuspešnih poskusih verbalnega izražanja svojih čustev. Na moje zgodbe in poezije ima velik vpliv moja izkušnja kot kvir oseba in revolucija obstoja v heteronormativni in cisnormativni družbi. S svojimi deli hočem dati glas vsem tistim, ki jih svet noče poslušati.”     

  • Veronika Razpotnik, bi-okemičarka in pesnica, članica pesniške skupine Psevdopoeti, v okviru katere z ostalimi člani občasno organizira literarni večer ali razstavo. Objavlja v revijah, sodeluje na natečajih in se sem ter tja na katerem uvrsti v finale. Njena poezija zajema queer ljubezenske, politične in abstraktne teme. Že od nekdaj poskuša napisati srečno pesem, a ji zaenkrat še ni uspelo.     

  • Maja Srdarev: “Če bi bila roža, bi želela biti sivka, pomirjajoča in nežna. Kot zaveznica LGBT+ oseb čutim, da sta to dragoceni lastnosti, ki bi morali biti osnova v odnosu do sočloveka. Ko mi je težko, uteho najdem tudi v pisanju pesmic, saj me ubeseditev čustev osvobaja. Brala bom poezijo, ki je nastala po prekinitvi dolgoletnega odnosa, ki mi je hkrati predstavljal prijateljstvo in ljubezen.” 

Prijave na dogodke Legebitre niso več potrebne! Še vedno je obvezno razkuževanje rok ob vstopu in pri izstopu iz notranjih prostorov.  

S seboj prinesite svoje maske, saj jih boste morda potrebovale_i pri aktivnostih v zaprtih prostorih. Na aktivnosti in v prostore Legebitre prihajajte le, če nimate simptomov okužbe s koronavirusom in niste bile_i izpostavljene_i tveganjem za okužbo z boleznijo COVID-19! 

Več informacij lahko najdeš tukaj