Odprt je razpis za Gibanico – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti 2021

V izvršni produkciji Društva za sodobni ples Slovenije in koprodukciji zavoda Bunker, Cankarjevega doma, Plesnega Teatra Ljubljana, Zavoda En-Knap, zavoda Maska, zavoda Moja Kreacija, zavoda Emanat, Društva Pekinpah, Društva Nagib ter Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti bo med 24. in 27. 2. 2021 na različnih lokacijah v Ljubljani potekal 10. festival GIBANICA – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti. 

Enotni program 10. Gibanice bo v celoti izbrala 3-članska selektorska komisija v sestavi: Bettina Masuch (Nemčija), Benjamin Perchet (Irska) in Zala Dobovšek (Slovenija). V uradni program, ki bo potekal v dvoranah Cankarjevega doma, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, Plesnega Teatra Ljubljana in Španskih borcev, je lahko izbranih največ 8 predstav po izboru selektorjev. 

Ker želijo, da tudi vi dejavno sooblikujete 10. Gibanico, vas vabijo, da jim do 27. 11. 2020 pošljete prijavo, ki mora vsebovati: 

  1. Natančno izpolnjen prijavni list v slovenščini in angleščini.
  2. Tehnični rider.
  3. Delujočo povezavo na posnetek predstave v visoki resoluciji, ki je lahko objavljena na VimeuYouTubu ali kakšni drugi spletni strani. Spletna povezava mora delovati do 31. 12. 2020. Povezave kot so dropboxgoogle drivewetransfer ipd. ne pridejo v poštev.
  4. Vsaj tri visokoresolucijske fotografije z navedbo njihovega avtorja. 

Prijavni list je potrebno izpolniti v slovenskem in angleškem jeziku. 

Kot producent ali avtor lahko prijavite predstave, ki so bile premierno izvedene po 15. 10. 2018 in niso bile prijavljene ali izvedene na 9. Gibanici ter predstave, ki bodo premierno izvedene in dokumentirane pred 27. 11. 2020. 

Več informacij za sodelovanje lahko najdete tukaj