Posvet: Sovražni govor globalno in lokalno

Spletno oko (Center za varnejši internet) vabi na posvet »Sovražni govor globalno in lokalno«. Posvet bo potekal 9. junija 2017, s pričetkom ob 10. uri, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Posvet je namenjen urednicam_kom in moderatorkam_jem spletnih medijev in drugih spletnih mest ter drugi strokovni in zainteresirani javnosti.

Osrednja tema posveta bo sovražni govor na internetu, posebej na družbenih omrežjih, ter predstavitev ukrepov proti njegovemu širjenju.

Mednarodne trende na tem področju bo predstavil gospod Ronald Eissens iz mreže INACH, ki povezuje organizacije, ki se spoprijemajo s problematiko diskriminacije na internetu. Koordinator prijavne točke Spletno oko Andrej Motl bo v naslednjem predavanju predstavil rezultate drugega kroga slovenskega dela monitoringa in povzel stanje na področju internetnega sovražnega govora v Sloveniji. Program se bo zaključil s predavanjem gospoda Lenarta J. Kučića, novinarja in kolumnista Sobotne priloge Dela, ki bo predstavil svoj pogled na vlogo in izzive medijev pri preprečevanju sovražnega govora.

Posvet je brezplačen, prijava na dogodek je obvezna. Prijave bodo mogoče do torka, 6. junija, oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijavite se tukaj.

Program je dostopen tukaj.

Več najdete tukaj.