Solidarnostno zbiranje sredstev za Gazo

V Škucu, na Starem trgu 21, bo v ponedeljek, 8. 4. 2024 potekalo solidarnostno zbiranje sredstev za Gazo.

V minulega skoraj pol leta, kolikor traja zadnja izraelska vojaška ofenziva na Gazo, je bilo ubitih več kot 31.000 Palestink in Palestincev in več kot 74.000 ranjenih. Skoraj 70% žrtev je žensk in otrok, več kot 20.000 otrok pa velja za sirote brez preživelega družinskega člana, kar predstavlja humanitarni in moralni izziv, brez primere v človeški zgodovini. 60% infrastrukture Gaze je bilo poškodovanih ali uničenih, 75% prebivalstva pa je notranje razseljenih, brez dostopa do hrane, čiste vode, zdravil ter zdravstvene pomoči in oskrb.

V želji, da se za ljudi iz Gaze prispeva vsaj skromno finančno pomoč bo organiziran solidarnostni fundraiser, ki bo potekal 8. 4. 2024, od 18.00 dalje v Galeriji Škuc (Stari trg 21, Ljubljana) v obliki pop up art / goodies sejma in garažne razprodaje.

Na dogodku bo možno, po dostopnih cenah, kupiti umetniška dela umetnic in umetnikov iz Slovenije in regije, različne izdelke ustvarjalk in ustvarjalcev, izdelke iz garažne razprodaje ter sveže pecivo in pijačo.

Seznam sodelujočih umetnic_kov in več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Društvo ŠKUC