7. mednarodna konferenca gledališke pedagogike

Društvo Taka Tuka, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Lutkovno gledališče Ljubljana vabijo  na tridnevno mednarodno konferenco gledališke pedagogike z naslovom Ustvarjalnost in radovednost v izobraževanju, ki bo potekala od četrtka, 18. oktobra 2018, do sobote, 20. oktobra 2018, v Lutkovnem gledališču Ljubljana na Krekovem trgu 2 v Ljubljani.

Namen konference je izmenjati izkušnje, znanja in primere dobrih praks s področja gledališke pedagogike kot motivatorja in aktivatorja v pedagoškem procesu. Priznani domači in tuji strokovnjaki bodo predstavili možnosti uporabe metod gledališke pedagogike za spodbujanje radovednosti in ustvarjalnosti. Predavanja tujih predavateljev bodo simultano prevajana.

​Konferenca je namenjena učiteljem v osnovni in srednji šoli, mentorjem gledaliških skupin, svetovalnim delavcem, pedagogom, vzgojiteljem v vrtcih in dijaških domovih, knjižničarjem, muzejskim pedagogom, poklicnim igralcem, režiserjem, defektologom, terapevtom, učiteljem podaljšanega bivanja ter vodstvenim delavcem vzgojno-izobraževalnih ustanov.

​Vabijo vas, da s svojimi prispevki v obliki referata ali delavnice sodelujete na mednarodni konferenci. V program bodo uvrstili samo izbrane, lektorirane prispevke, katerih avtorji bodo prijavljeni na konferenco in bodo poravnali kotizacijo do 15. septembra 2018. Kotizacija za konferenco je 140 €. Študentje, upokojenci in brezposelni so opravičeni do popusta; kotizacija zanje znaša 80 €.

Prijave na konferenco sprejemajo do petka, 14. 9. 2018 oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijavite se tako, da izpolnite elektronsko prijavnico, ki jo najdete tukaj. Prijava postane veljavna po izvedenem plačilu.

Več o konferenci si lahko preberete tukaj.