Akcija Move week-Teden gibanja

Športna unija Slovenije kot nacionalni koordinator vabi športna društva, šole in ostale deležnike, da sodelujejo v mednarodni iniciativi MOVE WEEK.

Vseevropski projekt, ki poteka pod okriljem Mednarodne zveze za šport in kulturo (ISCA), je namenjen ozaveščanju ljudi o pomembnosti redne telesne vadbe ter jih aktivno vključiti v šport, rekreacijo in gibanje. 

Tako kot v preteklih letih je tudi letos nacionalni koordinator akcije pri nas Športna unija Slovenije. Športna društva in druge športne organizacije vabijo, da se vključijo v mednarodno akcijo, ki bo letos potekala med 31. majem in 6. junijem. 

Redna telesna dejavnost ima opazne pozitivne učinke na človekovo zdravje, in sicer tako telesno kot tudi duševno zdravje. V izrednih razmerah, v katerem se je znašel cel svet, je še toliko bolj pomembno, da vsak posameznik skrbi za svoje zdravje in imunski sistem z redno telesno aktivnostjo. 

Vabijo športna društva in druge športne organizacije, da se vključijo v mednarodno akcijo, ki bo letos potekala med 31. majem in 6. junijem.

To lahko storite z organizacijo Dnevov odprtih vrat, na katerih krajanom predstavite vaše redne športne in rekreativne programe, lahko pa izvedete tudi online vodene vadbe, na katere se lahko krajani brezplačno prijavijo in preizkusijo vaše vadbene programe.

Svoje lokalne aktivnosti registrirate na uradni strani mednarodnega projekta MOVE WEEK, kjer je na voljo tudi več informacij.

Morebitna vprašanja lahko pošljete na e-naslov mojca.markovic@sportna-unija.si.

Več o tej iniciativi si lahko preberete tukaj.

Vir: CNVOS