Dan Erasmus+: Mladi v akciji: Kdo so današnji mladi? Kaj jih motivira?

Zavod Movit vabi k udeležbi na dnevu Erasmus+: Mladi v akciji, ki bo potekal 9. maja 2018 med 14.00 in 17.00 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Za mladinsko delo so vprašanja, v čem mladi vidijo smisel, kaj jim povzroča veselje, kaj jih dejansko zanima, ključnega pomena. Ali v prostoru mladinskega dela obstajajo možnosti za kompenzacijo primanjkljajev, ki jih mladi doživljajo na poti odraščanja in osamosvajanja? Ali poznamo dinamiko in pomen procesov (psiholoških, družbenih) za razumevanje trenutnega stanja med mladimi? To so vprašanja in izzivi, katerim bodo posvetili posebno pozornost. 

Na predavanju “MLADI generacije Z: kdo so in kaj jih motivira” bo dr. Albert Mrgole, psiholog, sociolog, družinski terapevt in Imago partnerski terapevt, spregovoril o motivacijskih procesih mladih, ki izhajajo iz dinamike medsebojnih odnosov v času odraščanja. 

Sledila bo okrogla miza “Nič o mladih brez mladih. Kaj pa, ko mladi nimajo interesa za sodelovanje?”, na kateri bodo sodelovali strokovnjaki z različnih področij, tako iz mladinskega sektorja kot tudi širše. Skupaj bodo iskali odgovore na vprašanja, povezana s spodbujanjem motivacije mladih, doseganju mladih ter vlogo mladinskih organizacij in organizacij za mlade pri tem.

Program je na voljo tukaj!

Prijavnica je na voljo tukaj. Rok za prijavo je 3. maj 2018!