Dan vključujoče informacijske družbe 2018 “Vizija(e) digitalne družbe v Sloveniji”

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo (NVO-VID) vabi na 4. dan vključujoče informacijske družbe 2018 “Vizija(e) digitalne družbe v Sloveniji”, ki bo potekal v četrtek, 17. maja, od 16. do 19. ure v Galeriji Kapelica, Kersnikova 4, Ljubljana.

Namen dogodka je nasloviti dve aktualni temi, ki bosta neposredno vplivali na življenje v informacijski družbi in na razvoj digitalizacije v Sloveniji. Prva tema se nanaša na evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov in njene neposredne učinke na pravice uporabnikov digitalnih tehnologij ter obveznostih upravljavcev podatkov. Drugo temo predstavljajo različne vizije digitalne Slovenije v luči državnozborskih volitev 2018, katere bodo soočili na podlagi programov političnih strank. Poudarek soočenja bo na izzivih digitalne enakosti, odprte vlade, e-volitev in izboljševanja položaja Slovenije na indeksu digitalnega gospodarstva in družbe z vidika krepitve digitalnih veščin ter uporabe digitalnih javnih storitev. V razpravi se bodo ob mednarodnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe navezali tudi na uresničena in neuresničena pričakovanja glede Slovenske digitalne koalicije po prvem letu delovanja. 

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi lažje organizacije prosimo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice do srede, 16. maja.

Dodatne informacije: mag. Simon Delakorda, simon.delakorda@inepa.si, 041 365 529.

Program dogodka najdete na nevladni.info.