DELAT GREM! – Seminar prepoznavanja kompetenc v mladinskem delu

Seminar prepoznavanja kompetenc v mladinskem delu predstavlja enega izmed vsebinskih področij projekta Delat grem!, ki mladim v splošnem nudi različne vrste usposabljanj, preko katerih pridobivajo nove kompetence, ki jim pomagajo pri vključevanju na trg dela.

Aktivnosti projekta Delat grem! temeljijo na metodah mladinskega dela in ker bi želeli to področje dodatno okrepiti, vas vabijo na seminar, kjer bodo podelili svoje izkušnje, se naučili kaj novega in oblikovali koncept spletnega brskalnika, ki bo služil za iskanje informacij o možnostih vključevanja v mladinsko delo.

Seminar je namenjen mladinskim delavcem_kam, prostovoljcem_kam in drugim posameznikom_cam, ki so povezani_e z mladinskim delom ali pa jih to področje dela zanima. Potekal bo v obliki dvodnevnega srečanja, v torek, 21. 11., med 10. in 19. uro ter v sredo, 22. 11., med 10. in 16. uro v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor.

Na seminarju boste preko lastnih primerov iz prakse raziskovali področje pridobivanja in prepoznavanja kompetenc ter spremljanja učnih procesov v mladinskem delu. Študentke sociologije Filozofske fakultete UM pa nam bodo predstavile rezultate raziskave, ki so jo opravile na temo pomena pridobivanja kompetenc, kar nam bo služilo kot eno izmed izhodišč našega dela.

Cilj dvodnevnega srečanja je vzpostavitev modela beleženja kompetenc, iz katerega bomo v naslednjih tednih oblikovali spletni brskalnik, ki mladim, ki iščejo priložnosti za pridobivanje novih izkušenj, znanj in kompetenc služil kot mesto, kjer bodo našli informacije o programih, projektih in organizacijah, kjer bodo to znanje lahko pridobili.

Prijave sprejemajo do ponedeljka, 20. 11., do 10. ure dopoldne. Prijavite se lahko tukaj.

Točen program seminarja boste prejeli ob prijavi. Za kakršna koli dodatna vprašanja in informacije so na voljo na telefonski številki 051 659 929 ali na elektronskem naslovu tanja.veber@mkc.si.

Več informacij najdete tukaj.