Delavnica na daljavo za pridobitev znaka kakovosti v programu Evropska solidarnostna enota

Nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota organizira delavnico za pridobitev znaka kakovosti v programu Evropska solidarnostna enota, ki bo potekala na daljavo in bo razdeljena na tri dele.  

Prvi del boste ob potrditvi prijave dobili na kontaktni e-naslov, naveden v prijavnem obrazcu, in bo v obliki video predstavitve. Drugi in tretji del bosta potekala v okolju Zoom v torek, 19. 5. 2020, med 9.15 in 11.30 uro ter četrtek, 21. 5. 2020, prav tako med 9.15 in 11.30. Med drugim in tretjim delom je predvidena tudi individualna aktivnost. 
 
Namen delavnice je omogočiti organizacijam, da podrobneje spoznajo program Evropska solidarnostna enota (ESE) ter da se kakovostno pripravijo na izpolnjevanje vloge za pridobitev znaka kakovosti. Hkrati želi Nacionalna agencija spodbuditi večje poznavanje in višjo kakovost projektov ESE, tako na področju prostovoljstva kot pripravništev in zaposlitev. 
 
Na delavnico posebej vabijo predstavnike_ce javnih in zasebnih pravnih subjektov (organizacij, zavodov, podjetij ali institucij), ki jih zanima več informacij o programu Evropska solidarnostna enota in pridobitev znaka kakovosti. Vabijo tudi predstavnike_ce organizacij z obstoječim znakom kakovosti za prostovoljstvo, ki pa želijo v kratkem pridobiti znak kakovosti za pripravništva in zaposlitve. 
 
Delavnica je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. Teoretični del obsega predstavitev programa in elementov kakovosti, praktični del pa pogovor z gostom, predstavnikom dobre prakse, delo v manjših skupinah ter podrobnejši pregled vloge za pridobitev znaka kakovosti. Pogoj za udeležbo na 2. delu je udeležba na 1. delu. Med obema deloma je predvidena individualna aktivnost. 

Prijave sprejemajo do srede, 13. 5. 2020. Prijavnico lahko najdete tukaj 

V okviru priprav na pridobitev znaka kakovosti priporočajo, da preučite osnovni dokument o programu Evropska solidarnostna enota – Vodnik po programu, ki je dostopen tukaj.

Novico lahko najdete tukaj