Delavnica za mladinske delavke_ce

Društvo Parada ponosa vas vabi na celodnevno delavnico oz. mini usposabljanje za mladinske delavke_ce oz. za vse tiste, ki delate s skupinami mladih in se pri svojem delu srečujete s pojavom sovražnega govora ter z različnimi oblikami dejanj in obnašanj iz sovraštva do marginaliziranih in stigmatiziranih družbenih skupin.

V Sloveniji mladi pričajo o vedno večjih stiskah in negativnih posledicah različnih pritiskov in oblik nasilja, ki jih doživljajo s strani svojih vrstnic/-kov. Sovražni govor je eno najmočnejših sredstev diskriminacije, še posebno, ker ga težko definiramo, ga zato težje prepoznamo in ga pogosto ne znamo naslavljati. Izražanje mnenj in idej, ki so po svoji naravi ksenofobične, rasistične, homofobne, diskriminatorne in naperjene zoper marginalizirane skupine, ni sprejemljivo – a je žal del našega vsakdana. 

Cilji delavnice:

  • Pridobitev kompetenc razlikovanja med stereotipi, predsodki, diskriminacijo, sovražnim govorom ter zločini iz sovraštva.
  • Pridobitev kompetenc prepoznavanja sovražnega govora in sovražnega obnašanja, njunega naslavljanja in transformacije.
  • Pridobitev posebnega uvida v dinamiko sovražnega govora na podlagi homofobije in transfobije.
  • Pridobitev konkretnih orodij, ki jih bodo lahko uporabljale_i pri delu z mladimi.

Vabljene_i mladinske_i delavke_ci, mladinke_i voditeljice_i, učiteljice_i osnovnih in srednjih šol ter vse_i tiste_i, ki delate s skupinami mladih, kjer se pojavlja sovražni govor.

Za več informacij so vam na voljo na info@ljubljanapride.org.

Več o dogodku najdete tukaj.

Prijavnico najdete tukaj.