Dobra prijava je ključ do uspeha na razpisu

Prijavljanje na projektne razpise, da bi za uresničevanje svojih idej pridobili nepovratna sredstva, je za mnoge nevladne organizacije eno najbolj stresnih opravil. V CNVOS vam želijo to delo olajšati, hkrati pa povečati vaše možnosti za uspeh na razpisih. Zato za vse, ki v nevladnih organizacijah skrbite za razvijanje idej in prijave na razpise, prirejajo intenzivno 4-dnevno delavnico, na kateri se boste naučili:

  • kje in kako najti ustrezen razpis,
  • kako poiskati projektno idejo, ki bo skladna z zahtevami razpisa,
  • kako opredeliti namen, cilje in rezultate
  • kako opredeliti aktivnosti, s katerimi boste lahko cilje in rezultate dosegli
  • kako opredeliti kazalnike uspeha.

Veronika Vodlan, projektna svetovalka CNVOS, vam bo na delavnici, ki bo sestavljena iz interaktivnih prezentacij in praktičnih (domačih) nalog, predstavila učinkovite načine oblikovanja projektne ideje, razvoja projekta ter uporabe primernega in prepričljivega ‘projektnega jezika’.

Na prvem srečanju boste ugotavljali, kakšna so vaša izhodišča, ali je vaša ideja skladna s strateškim načrtom organizacije in ali so aktivnosti smiselne tako za organizacijo, ciljne skupine kot širši kontekst.

V drugem delu boste oblikovali svoje projektne ideje, jih povezali s cilji in nameni razpisa, se naučili presoditi, kdaj se prijava splača in kdaj ne.

Tretje srečanje bo namenjeno oblikovanju načrta izvedbe projekta. Analizirali boste, ali lahko z načrtovanimi aktivnostmi zares dosežete cilje, ki ste si jih zadali.

Na zadnjem srečanju boste pogledali, kako si lahko zastavite kazalnike, s katerimi boste preverjali, ali ste s projektom dejansko dosegli to, kar ste želeli. Predavateljica vam bo predstavila še nekaj praktičnih trikov, kako prijavo narediti ocenjevalcem bolj všečno.

Delavnica je namenjena začetnikom na nevladniških poteh, pa tudi tistim, ki se že dlje časa ukvarjajo z vsebino in s programi, finančni del pa jim predstavlja nujno zlo. 

Več informacij o delavnici ter prijavnico najdete tukaj.

Vir: CNVOS