e-MPOWER webinar: Tips and Tools for Online Training of Youth Sexual Health Advocates

Od pojava pandemije Covid-19 so morale ključne organizacije po Evropi, ki se zavzemajo za pravice na področju spolnega zdravja, ustaviti, preložiti ali prilagoditi svoje aktivnosti izobraževanja spletnemu okolju.

V odgovor so Evropska skupina za zdravljenje aidsa (EATG), Evropska zveza za pravice spolnih delavk in delavcev (ESWA) in Legebitra sodelovali pri projektu e-MPOWER, da bi podprli mladinske aktiviske_e pri izvajanju spletnih vrstniških usposabljanj, osredotočenih na digitalne pravice ter na spolno in duševno zdravje oseb, ki živijo s hivom, spolnih delavk_cev ter skupnosti LGBTQI+. V okviru evropskega leta mladih, ki poudarja pomen mladih pri oblikovanju bolj vključujoče in varne digitalne prihodnosti, EATG, ESWA in Legebitra organiziramo spletni seminar za predstavitev spletnega orodja e-MPOWER.

Zbirka orodij bo prosto dostopna javnosti in je lahko v pomoč pri načrtovanju programov spletnega usposabljanja o spolnem zdravju, namenjenih mladim. Vsebina vključuje 20 gradiv, ki so aktualna, natančna in vključujoča z vidika spolnega zdravja in pravic spolnih delavk_cev, oseb, ki živijo s HIV, ter LGBTQI+ oseb. Poleg tega vsebuje projektna orodja s priporočili za spremljanje in ocenjevanje vsebine in osebnega učinka spletnega usposabljanja o spolnem zdravju ter navodila, kako to storiti na način, ki upošteva psihološko počutje udeležencev in digitalno varnost. Webinar bo potekal v sredo, 6. 7. 2022, ob 12.00-13.00 po srednjeevropskem času. Potekal bo v angleškem jeziku.

Prijave so možne tukaj.

Vir: Legebitra