Ekologi brez meja iščejo organizacijo, ki bo prevzela njihove izmenjave oblačil v Ljubljani

Vizija Ekologov brez meja je svet brez odpadkov. Med odpadki je na žalost iz leta v leto več tekstila, ki zaradi kompleksnosti predelave večinoma konča na odlagališčih in v sežigalnicah.

V Ljubljani je vsa ta leta potekala redna mesečna izmenjava na Waldorfski šoli in v tem času so spreminjali in prilagajali pravila ter končno ustvarili sistem, za katerega verjamejo, da dobro deluje, saj je učinkovit in pravičen do vseh. O tem priča tudi dobra udeležba (med 70 in 100 obiskovalcev vsak mesec).

Ekologi brez meja se bodo v bodoče bolj posvetili skrbnim raziskavam na področju problematike rabljenega tekstila in iskali nove rešitve, a si istočasno želijo, da se izmenjave nadaljujejo. Na novi lokaciji in na isti način.

Če vaša organizacija sodi med ustvarjalne pisce novih zgodb, vas vabijo, da prevzamete organizacijo izmenjav. V roke vam z veseljem predajajo priročnik, da boste pri svojem delu bolj učinkoviti in se izognili nepotrebnim začetniškim napakam.

O izmenjavah, ki jih boste organizirali vi, bodo obvestili vse njihove obiskovalce (preko 700 elektronskih naslovov) in vam tako zagotovili dober obisk.

Za dodatne informacije in dogovor so vam na voljo na naslovu helena.nieboer@ocistimo.si.

Priročnik vas čaka tukaj.

Prijave sprejemajo do 1. decembra 2019.

Spletno stran Tekstilnice najdete tukaj.