EPIM: Poziv za posredovanje inovativnih rešitev na področju vključevanja migrantov v družbo

V okviru evropskega programa za vključevanje in migracijo (EPIM), ki ga financira mreža desetih evropskih fundacij, je objavljen poziv, v okviru katerega bodo izbrali 8 inovativnih rešitev (projektov, storitev, praks) na področju vključevanja migrantov v družbo, ki jih bodo izbrani prijavitelji skupaj s partnerskimi organizacijami prenesli v druge ciljne države.

Prijavijo se lahko organizacije, ki izvajajo inovativne projekte, storitve… za vključevanje mladih migrantov v starosti od 18 do 35 let ali migrantk ne glede na starost v kateri od držav EU, držav EEA ali držav Zahodnega Balkana.

Prakse bodo izbirali v dveh krogih, v prvem krogu bodo izbrali 20 inovativnih rešitev, med katerimi jih bo do 8 tekom procesa študije socialnih učinkov izbranih za realizacijo oz. prenos v eno od naslednjih ciljnih držav: Belgijo, Češko, Francijo, Italijo, Portugalsko ali Švedsko.

Izbranih 8 rešitev bodo povezali z deležniki, ki bodo rešitve realizirali v ciljnih državah. Izbrani pari bodo za pripravo realizacije rešitve prejeli sredstva v vrednosti do 30.000 EUR, proces dvojic bo trajal do devet mesecev.

Rok prijave je 15. 9. 2018.

Več si lahko preberete tukaj.