Intelektualni rezultati projekta Čarobna palica za ulično delo

Mreža MLADA ULICA je predstavila intelektualne rezultate projekta Čarobna palica za ulično delo, ki ga financira Erasmus+, med katerim so mladinski ulični delavci iz 5 različnih evropskih organizacij (Zavod Bob (koordinator), CAI (Portugalska), Beroepsvereniging Kinder (Nizozemska), CAS (Češka) in Udruga za mlade Alfa Albona (Hrvaška)) ustvarili dve publikaciji, ki vključujeta Teoretične osnove uličnega mladinskega dela in Aktivnosti za mladinsko ulično delo.

Intelektualni rezultati so nastali na podlagi preizkušanja in izvajanja aktivnosti uličnega dela v različnih okoljih, med letoma 2019 in 2020. Z aktivnostmi naslavljajo teme, kot so teambuilding, komunikacija, diskriminacija, stigmatizacija, vključevanje, pravo in pravosodni sistem, šport, ustvarjalnost in kultura, skupnost, osebni razvoj, projektno delo in sodelovanje s pomembnimi deležniki.

Prav tako je eden izmed rezultatov projekta nastanek spletne strani www.activities4streetwork.com, ki je namenjena mladinskim uličnim delavcem kot pomoč pri izvajanju uličnega dela. Spletna stran je dosegljiva tudi na pametnih telefonih. Aktivnosti bodo na spletni strani v kratkem prevedene tudi v slovenski jezik.

Publikacijo “Teoretične osnove uličnega dela” najdete tukaj.

Publikacijo “Aktivnosti za izvajanje uličnega dela” najdete tukaj.

Vir: Mreža MLADA ULICA