Izobraževanja za prijavitelje in upravičence

EVS GO POLITICAL: exploring political dimensions of the EVS cycle training course, 13. – 18. maj 2017, Turčija

Usposabljanje EVS go political bo omogočil prostor in podporo za raziskovanje politične dimenzije v Evropski prostovoljski službi. Ponudil bo možnost za kritičen razmislek o oblikovanju politike, človekovih pravicah in demokraciji in opolnomočil udeležence z znanjem, kako lahko politično dimenzijo uporabijo v ciklu evropske prostovoljske službe. 

Rok za prijavo je 23. marec 2017!

iNFLuence+ : To make an influence supporting life skills with non-formal learning training course, 13. – 18. maj 2017, Turčija

Trening je namenjen raziskovanju različnih poti za pozitiven vpliv na mlade s pomočjo metod neformalnega učenja. 

Rok za prijavo je 23. marec 2017!

“ONE 2 ONE” supporting learning face-to-face Training course, 28. maj – 3. junij 2017, Madžarska

Ste se kdaj počutili zmedene v vlogi, ki jo opravljate pri delu z mladimi? Lahko delate s skupinami, težje pa s posamezniki? Potem je ta trening za vas. 

Rok za prijavo je 24. marec!

Refugees +, 15. – 20. maj 2017, Belgija

Refugees + bo razvil kapaciteto in kompetence mladinskih delavcev za ozaveščanje mladih o izzivih povezanih z migracijami. Hkrati bo to omogočilo zagotavljanje orodij za podporo integraciji mladih migrantov v družbo. Vsi koncepti bodo temeljili na neformalnem učenju.

Rok za prijavo je 25. marec! 

TOF – Training of facilitators of E+: Youth, 15. – 23. maj 2017, Španija

Druga edicija treninga, ki uporablja metode neformalnega izobraževanja in sledi okviru, kakšna naj bi bila fasilitacija posameznih aktivnosti. Glavni namen je dvigniti raven fasilitacije, še posebej v okviru projektov Erasmus +: Mladi v akciji. 

Rok za prijavo je 26. marec! 

Let’s coordinate! – Training course for EVS organisations, 9.-14. Maj 2017, Petrčani, Hrvaška

Usposabljanje za izkušene in za bolj izkušene organizacije, ki se ukvarjajo z Evropsko prostovoljsko službo (EVS). Trening bo opolnomočil organizacije za koordinacijo projektov Evropske prostovoljne službe in prinesel večjo kvaliteto v izvajanje bodočih EVS projektov.

Rok za prijavo je 31. marec 2017!

FIT – Facilitating Inclusive Trainings, 5. – 10. Junij, Španija

Si trener/fasilitator ali koordinator učnih aktivnosti? Iščeš nove ideje kako izboljšati svoje veščine v vodenju aktivnosti? Se ti zdi socialno vključevanje pomembno? Potem je ta aktivnost zate. 

Rok za prijavo je 7.april! 

Get up, Stand up! A training course on democracy and active citizenship in the field of youth work, 19. – 24. maj 2017, Nemčija

Usposabljanje raziskuje kompleksnost demokracije in aktivnega državljanstva v mladinskem delu. Cilj je transformirati razmislek v akcijo za večje vključevanje mladih v aktivno participacijo.  

Rok za prijavo je 9.april!

Massive Open on-line Course (MOOC): Communication in action, 22. – 26. maj 2017, online

MOOC na temo komunikacij rezultatov in dobrih praks projektov Erasmus+: Mladi v akciji. Namen tečaja je, da prijavitelji prepoznajo rezultate ter jih ustrezno skomunicirajo z javnostjo. Trening poteka online, 1 uro na dan v dopoldanskem času. 

Rok za prijavo je 7. maj 2017! 

Usposabljanja so namenjena spodbujanju izmenjav dobrih praks in mednarodnega sodelovanja ter razvoju kapacitet organizacij na področju mladinskega dela ter razvoju nadaljnjih projektov v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji v Sloveniji. Udeležbo priporočajo vsem, ki jih vključevanje v program E+ MVA zanima. Nekatera usposabljanja so namenjena bolj izkušenim prijaviteljem za dvigovanje kakovosti mednarodnih projektov v okviru programa, drugapa pa novim prijaviteljem, ki se nameravajo v bližnji prihodnosti vključiti v program.

Izmed prijavljenih kandidatov za posamezno usposabljanje izberejo 1-4 udeležence, odvisno od aktivnosti. Izbranim udeležencem bo organizator kril stroške nastanitve, prehrane in programa, MOVIT pa potne stroške v višini 90 % dejanskih stroškov v skladu s Splošnimi pogoji sodelovanja na aktivnostih. V primeru, da aktivnost poteka v Sloveniji, potnih stroškov udeležencem ne povrnejo. Vsi udeleženci izobraževanj in usposabljanj, podprti s strani nacionalne agencije, so dolžni pred odhodom izpolniti “Vprašalnik pred odhodom”, po vrnitvi pa “Vsebinsko poročilo po aktivnosti”. S tem bodo povečali kakovost razpisanih usposabljanj, zbrali povratne informacije in smiselno izbrali kandidate za posamezna usposabljanja.

Vabijo vas torej k ogledu aktualnih usposabljanj in seminarjev ter – v kolikor menite, da ustrezate profilu udeležencev v okviru posameznega razpisa in ste motivirani za vključitev v program ali izboljšanje kakovosti svojih projektov (s čimer si povečate možnosti za sprejem projekta v program) – tudi k prijavi!

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Movit