Izobraževanje: Pasti odraščanja v današnjem času

Društvo Projekt Človek vabi na izobraževanje na temo pasti odraščanja v današnjem času, ki bo v četrtek, 25. 10. 2018, od 9.00 do 14.00 v Kulturni dvorani uršulinskega samostana na Slovenski cesti 19, Ljubljana.

Na izobraževanju bodo udeleženci dobili vpogled v glavne dejavnike, ki vplivajo na razvoj zasvojenosti, v ključno simptomatiko spletne zasvojenosti ter ključna priporočila za strokovne delavce, predvsem pa predstavitev konkretnih primerov iz prakse. Osvetlili bodo pojav novih psihoaktivnih snovi v Sloveniji, uporabo teh snovi med mladimi in specifike vezane na pojav in uporabo NPS.

Predstavljena bodo izhodišča za delo z mladimi na področju preventive zasvojenosti, ki temeljijo na dolgoletnih izkušnjah pri delu z mladostniki v Društvu “UP” in vključujejo vzpostavitev kvalitetnega medosebnega odnosa skozi spoznavanje in motivacijske pogovore ter individualiziran načrt za doseganje ciljev. Govorili bodo tudi o načinih, kako lahko mladostnikom na primeren način postavljamo zdrave meje in hkrati spodbujamo njihovo odgovornost in samostojnost.

Prijave sprejemajo do 22. 10. 2018 preko spletnega obrazca.