Javni poziv za predloge najzaslužnejših društvenih delavcev in delavk – prostovoljcev in prostovoljk za plakete državnega sveta

Na spletnih straneh Državnega sveta je bil 17. oktobra objavljen Javni poziv za predloge najzaslužnejših društvenih delavcev in delavk – prostovoljcev in prostovoljk za plakete Državnega sveta RS za leto 2018.

Predsednik Državnega sveta vsako leto, kot odraz podpore civilni družbi in v počastitev Mednarodnega dneva prostovoljcev, 5. decembra, slavnostno podeli plakete Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavkam in delavcem – prostovoljcem in prostovoljkam. Letošnja slovesna podelitev bo 7. decembra 2018.

Predlog za podelitev plaket najzaslužnejšim prostovoljcem in prostovoljkam lahko podajo državne svetnice in državni svetniki, interesna skupina Državnega sveta ali organizacija civilne družbe, katere člani in članice delujejo na področju prostovoljnega dela. Zveze društev ali krovne organizacije, organizirane na območju celotne Slovenije, lahko predložijo le en predlog, ki naj bo usklajen v sklopu zveze.

Dodatne informacije in kriterije za izbiro prejemnikov plaket ter obrazec za prijavo najdete tukaj.

Rok za oddajo predlogov je petek, 9. november 2018.