Javni poziv za programsko vodenje društva in festivala Mesto žensk

Mesto žensk – Društvo za promocijo žensk v kulturi spada med prve slovenske nevladne organizacije s področja umetnosti, feminizma in enakosti spolov v kulturi. 

Največji dogodek je Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk, ki na različnih prizoriščih v Ljubljani že od leta 1995 poteka okrog deset dni v oktobru. Festival združuje izjemne ženske z vsega sveta in ponuja edinstveno izkušnjo zlitja sodobnih, izvirnih, kritičnih in drznih umetniških podvigov z navdihujočimi razpravami.

Društvo kandidatkam in kandidatom ponuja plačano pogodbeno delo, ki poteka v ustvarjalnem in prijetnem delovnem okolju v Ljubljani. Za programsko selekcijo, koordinacijo in organizacijo vse leto skrbi šest sodelavk, ki z bogatimi izkušnjami uspešno kljubujejo izzivom delovanja v nevladnem sektorju. Za izvedbo festivala s projektnim (samozaposleni v kulturi) in prostovoljnim delom običajno poskrbi ekipa desetih dodatnih ljudi. 

Od kandidatk in kandidatov pričakujejo: 

  • najmanj petletne profesionalne vodstvene izkušnje na področju kulture in umetnosti;

  • poznavanje področja tako v Sloveniji kot v tujini;

  • obvladanje slovenskega in angleškega jezika;

  • pripravo vizije, strategije in ciljev za petletno obdobje (2021–2025);

  • zasnovo večletnega programa Mesta žensk, ki obsega naslednja področja: umetniška produkcija, festival, mednarodni projekti sodelovanja, rezidenčni in skupnostni projekti, knjižnica in arhiv, kulturno-umetnostna vzgoja;

  • pridobivanje partnerjev in priprava razpisov (MK, MOL, MJU, Erasmus, Ustvarjalna Evropa ipd.);

  • vodenje tekočih projektov; 

  • tvorno sodelovanje z upravnim odborom in članstvom društva;

  • sposobnost javnega nastopanja in zagovorništva;

  • sposobnost povezovanja ustvarjalne, produkcijske in administrativne ekipe.

Plačano uvajanje v delo bo potekalo med 15. oktobrom in 31. decembrom 2020. Prevzem funkcije umetniškega vodenja Mesta žensk sledi 1. januarja 2021.

Kandidat(ka) mora k prijavi priložiti: (1) svoj CV, s katerim dokazuje svoje izkušnje, (2) motivacijsko pismo in (3) oris svoje programske vizije in smernic (največ 20.000 znakov). 

Prejete vloge bo presojal Upravni odbor Mesta žensk. Kandidatke in kandidati iz ožjega izbora bodo povabljeni na razgovor.

Prijave sprejemajo na info@cityofwomen.org. Na e-naslov, s katerega bo prijava poslana, boste najkasneje v dveh dneh prejeli potrdilo o prejemu vloge. 

Prijavni rok je 16. september 2020.

Več si lahko preberete tukaj.