KID PiNa je objavilo poziv za organizacije: Izobraževanje na delu

KID PiNa je v sklopu projekta Social Innovators, skupaj s partnerji iz različnih evropskih držav, razvilo model izobraževanja na delu v nevladnih organizacijah in organzacijah za mlade, s katerim želijo opolnomočiti delavce_ke s kompetencami za delo v nevladnem sektorju ter iskalcem_kam prve zaposlitve ponuditi pridobivanje konkretnih znanj in veščin za specifična delovna mesta.  

Inovativni model izobraževanja na delu, ki so ga zasnovali, simultano naslavlja izzive brezposelnosti mladih in nizko zaposlenost v nevladnem sektorju.  

Društvo PiNa v ta nam ponuja nevladnim organizacijam priložnost in podporo za vzpostavitev mentorskega programa, saj želijo, da model odgovarja potrebam dane organizacije in bo uporaben za prihodnje udeležnce_ke 

Izobraževanje na delu za mlade bo tako omogočilo priložnost za učenje z mentorjem, ki bo mlade peljal skozi proces in evalvacijo kakovosti dela ter izobraževanja na delu.  

Program je sestavljen iz štirih aktivnosti:  

  • spoznavanje nevladnega sektorja,  
  • opazovanje z udeležbo,  
  • testiraj svoje kompetence,  
  • naredi sam.  

Potekal bo 80 ur. Previdena je finančna kompenzacija za mentorja_ico v višini 250 eur na izobraževanje na delu, v kolikor gre za ranljive ciljne skupine mladih pa 400 eur.  

Sodelujejo lahko nevladne organizacije, javni zavodi in start up-i na področju družbenih informacij. Ena organizacija oziroma druga oblika entitete lahko prijavi več mest za izobraževanje na delovnem mestu in zadolži več mentorjev_ic.  

Želijo si, da vsaka organizacija izbere mentorja_ico oziroma več njih (največ pet) za izobraževanje na delu. Mentor_ica naj bo eden_a izmed zaposlenih v organizaciji oziroma aktiven_na član_ica organizacije. Odgovornosti vključujejo udeležbo na dvodnevnem treningu (datum treninga bo zaradi trenutnih izjemnih razmer sporočen naknadno in dogovorjen skupaj s tistimi, ki se prijavijo).  

Rok prijave je petek, 24. 4. 2020. Prijavnico lahko najdete tukaj 

Poziv lahko najdete tukaj 

Novico lahko najdete tukaj