Ljubljana mesto učenja – analiza interesov mladih in razkrivanje fokusa platforme

Tipovej!, Zavod za ustvarjalno družbo skrbi za mestno spletno platformo “Ljubljana mesto učenja”, ki na enem mestu združuje raznolike (neformalne) učne priložnosti za mlade in jim omogoča, da zase na enostaven način odkrivajo učne priložnosti v Ljubljani in jih tudi koristijo. Svoje učne dosežke pa obeležijo z digitalnimi učnimi značkami. Na spletni platformi lahko najdete že kar nekaj priložnosti, poglejte si jih tukaj 

Ker si želijo, da bo ponudba učnih izkušenj karseda aktualna in smiselna za mlade, so skupaj z Zavodom Voluntariat v okviru projekta “Učne značke za učne dosežke” izvedli raziskavo o interesih mladih, njihovih zanimanjih ter prioritetnih (učnih) področjih, ki bi jih želeli nadgraditi. Zdaj z vami delijo analizo raziskave skupaj s povabilom k sodelovanju, da tudi vi postanete ponudnik učnih izkušenj na platformi. Analizo raziskave lahko najdete tukaj.  

Za začetek lahko mladim ponudite zgolj posamezne učne priložnosti, ki jih kasneje lahko tudi združite in sestavite učne sezname predvajanja. 

Kako postanete ponudnik učnih priložnosti? 

  • Obiščete spletno platformo in se prijavite tukaj.
  • Obiščete svojo nadzorno ploščo. 
  • Vnesete novo učno priložnost (opis, trajanje, lokacija, slika, digitalni material, povezave, videi), program avtomatično generira učno značko sami pa določite njene naloge in želene dokaze. 
  • Objavite. 

Če potrebujete več informacij ali pomoč so vam za vsa dodatna pojasnila so na voljo 

na info@tipovej.org ali na 041 772 705.