Ljubljana mesto učenja

Ljubljana mesto učenja je del iniciative “Mesta učenja”, v kateri sodelujeta Zavod TiPovej! in Mestna občina Ljubljana. Iniciativa želi mlade povezati z raznolikimi učnimi izkušnjami in izkoristiti potencial digitalnih učnih značk za spodbujanje večjega udejstvovanja v neformalnem in priložnostnem učenju.

V praksi ta iniciativa temelji na spletni platformi, ki mladim omogoča, da na enostaven način brskajo po različnih učnih priložnostih v mestu.

Trenutno širjenje koronavirusa po svetu nas sooča z nepredvidljivim stanjem, kjer bo na tisoče mladih primorano ostati doma in zamuditi različne učne priložnosti, tako formalne kot neformalne.

Ampak DOBRA NOVICA je, da se UČENJE še vedno lahko IZVAJA na spletu! Zdaj je torej odlična priložnost, da vzpostavimo digitalne učne izkušnje in privabimo mlade, da se nam pridružijo.

S platformo Ljubljana mesto učenja pripravljamo digitalne učne priložnosti za mlade. Če vas zanima, kako lahko svoje aktivnosti prenesete v digitalni svet…se naučite tukaj.

Za začetek lahko mladim ponudite zgolj posamezne učne priložnosti, lahko jih zdužite in sestavite učne sezname predvajanja.

Kako postaneš ponudnik učnih priložnosti?

  • Obiščeš spletno platformo in se prijaviš: https://ljubljana.cityoflearning.eu/
  • Obiščeš svojo nadzorno ploščo.
  • Vneseš novo učno priložnost (opis, trajanje, lokacija, slika, digitalni material, povezave, videi) program avtomatično generira učno značko.
  • Objaviš.

Če potrebujete več informacij ali pomoč pri odkrivanju priložnosti e-učenja pišite na: urska@tipovej.org.

Na spletni platformi pa najdete že kar nekaj priložnosti, poglejte si jih tukaj.