Mladi filmski selektorji za mlado občinstvo

Kinodvor vabi na mednarodni strokovni seminar o vključevanju mladih v oblikovanje filmskih programov, ki bo 13. in 14. marca v Kinodvoru.

Na seminarju bodo domači in tuji gostje iz Hrvaške, Italije, Litve, Nemčije, Srbije in Španije predstavili metodološki okvir in primere praks participativnih dejavnosti. Izkušnjo iz prve roke pa bodo z udeleženci delili tudi mladi selektorji filmskih programov.

Seminar je namenjen mladinskim in kulturnim delavcem, filmskim pedagogom, programskim sodelavcem kinematografov in filmskih festivalov, oblikovalcem politik na področjih kulture, vzgoje in izobraževanja ter učiteljem filmske vzgoje v osnovnih in srednjih šolah. Filmski festivali, kinematografi in drugi prikazovalci filmov se vse bolj posvečajo razvoju raznolikih programov za mlado občinstvo, pri čemer za oblikovanje vsebin v večini primerov skrbijo odrasli strokovnjaki. Kot svežo alternativo tej ustaljeni praksi tokratni strokovni seminar posvečajo raziskovanju aktivnega vključevanja osnovnošolcev in srednješolcev v ustvarjanje filmskih dogodkov za njihove vrstnike in širše.

Strokovni seminar soorganizirajo Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema in Otok, zavod za razvoj kulture in družbe ter Javni zavod Kinodvor.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Kinodvor