MSS išče udeležence za udeležbo na dveh mednarodnih aktivnostih

MSS išče udeležence, ki bi sodelovali v projektu MAP the GAP: Ways of enhancing youth participation in local comminities in se udeležili dveh mednarodnih aktivnosti:

  • mednarodni trening, ki bo potekal od 14. junija do 21. junija 2019 v Banjaluki, BiH;
  • mednarodna delavnica (Hackathon), ki bo potekala od 26. julija do 31. julija 2019 v Eskisehiru, Turčija.

Iščejo dva udeleženca iz Slovenije, ki se bosta udeležila obeh mednarodnih aktivnosti. Mladinski svet Slovenije sodeluje kot partner v projektu. Iz vsake države, ki sodeluje v projektu bosta izbrani dve osebi – ena oseba z izkušnjami z mladinskim delom in ena oseba z izkušnjami v IT sektorju.

Za omenjeni dve mednarodni aktivnosti iščejo:

Mladinskega delavca/-ko

Prijavi se lahko mladinski delavec/-ka, ki ima izkušnje z organiziranjem (lokalnih) mladinskih dogodkov in/ali neformalnim učenjem. Zaželeno je, da ima vsaj dve leti izkušenj z delom v mladinskem sektorju ter da deluje na področju spodbujanja participacije mladih na lokalni ali nacionalni ravni. Poznavanje mladinskega sektorja in zakonodaje, ki ureja delovanje mladinskih organizacij v Sloveniji, je prednost za izbor.

Mlado osebo, ki pozna IT področje ter ustvarjanje aplikacij/digitalnih orodij

Prijavi se lahko oseba, ki ima znanje na IT področju oziroma računalništvu, ne glede na to ali je zaključil/-a študij smeri računalništva. Prijavijo se lahko tudi kandidati/-ke, ki so ali študirajo kaj drugega, a imajo interes delati na IT področju oziroma računalništvu. Če ima oseba znanje pri ustvarjanju novih IT rešitev  (spletne platforme, aplikacije, digitalna orodja…) in ima interes delati na tem področju ter deliti znanje z ostalimi se lahko prijavi na obe aktivnosti.

Oseba, ki se prijavi bo morala izpolniti naslednje obveznosti:

  • se udeležiti obeh mednarodnih aktivnosti: trening in Hackathon,
  • deliti znanje in izkušnje z mednarodno skupino mladih,
  • mora znati dovolj angleško, da lahko sodeluje (raven B1),
  • se učiti in prilagajati na nove pristope v mladinskem sektorju in IT sektorju.

V sklopu projekta MAP the GAP se bo na omenjenih dveh mednarodnih dogodkih razvilo digitalno orodje za participacijo mladih, ki bo služilo e-participaciji mladih v lokalnih okoljih.

Prijavite se lahko z izpolnjeno elektronsko prijavnico do 20. maja 2019.

Več si lahko preberete tukaj.