Natečaj “Onkraj mehurčka”

Društvo Humanitas tudi letos razpisuje natečaj “Onkraj mehurčka” – natečaj za naj učiteljico oz. učitelja globalnega učenja 2022, a tokrat malo drugače.

Letos k sodelovanju vabijo NVO in izobraževalne institucije, ki delujejo na področju globalnega učenja, da za prejem nagrade predlagajo učiteljice in učitelje, ki po njihovem mnenju pomembno prispevajo k vključevanju globalnega učenja v formalno poučevanje mladih. Razlog za to je tudi pregovorna slovenska skromnost – izkazalo se je namreč, da se številni navdihujoči učitelji in učiteljice sami nikoli ne bi prijavili na natečaj, pa čeprav si marsikdo izmed njih resnično zasluži nagrado.

Po izboru natečajne komisije bodo nagrajenki oz. nagrajencu podelili posebno priznanje za naj učiteljico oz. učitelja globalnega učenja 2022 ter denarno nagrado v višini 1.000 € kot spodbudo in podporo pri nadaljnjem delu na področju globalnega učenja. Priznanje in nagrado bodo zmagovalki oz. zmagovalcu natečaja podelili na letošnji nacionalni konferenci globalnega učenja, ki jo organizirajo 17. novembra v Ljubljani.

Rok za prijave je podaljšan do 26. 10. 2022.

Za morebitna dodatna pojasnila so vam na voljo preko e-pošte alma@humanitas.si (s pripisom NATEČAJ GU 2022).

Podrobne informacije o natečaju in navodila za prijavo kandidatov oz. kandidatk so objavljena tukaj.

Vir: Društvo Humanitas