Objavljen prvi razpis programa “Active citizens fund v Sloveniji”

S prvim razpisom sklada želi CNVOS omogočiti nevladnemu sektorju odločno in kreativno naslavljanje aktualnih družbenih problemov in razviti trdna evropska civilno družbena partnerstva.

Tina Divjak, vodja zagovorništva na CNVOS, je na otvoritvi programa poudarila, da je ACF v Sloveniji odlična priložnost za razvoj projektov na področjih, ki v Sloveniji sicer skorajda niso financirana – področja demokracije, transparentnosti in strateške litigacije. Hkrati sredstva sklada omogočajo tudi naslavljanje aktualnih družbenih problemov: populizma, lažnih novic, korupcije, kršenja človekovih pravic, podnebnih sprememb itd.

S projekti sklada ACF želijo pogumno stopiti izven okvirjev znanega, se inovativno lotiti perečih problemov in ustvariti nove dobre zgodbe, zato so za navdih na oder povabili tiste organizacije, ki jim je to v preteklosti že uspelo.

Na prvem razpisu sklada je na voljo nekaj več kot 1,5 milijona evrov sredstev na štirih ključnih področjih: demokracija, človekove pravice, vključno z enakostjo spolov, socialna pravičnost in podnebne spremembe. 

Vse nevladne organizacije, ki imajo sveže in izvirne ideje za projekte na teh področjih, vabijo, da se prijavijo na razpis – sami ali s partnerjem, za katerega ni nujno, da je nevladna organizacija.

Rok prijave na razpis je 11. 12. 2019.

Več o razpisu najdete tukaj.

Da bi organizacijam čim bolj olajšali prijavo na razpis, bodo organizirali dve informativnimi delavnici, na katerih bodo podrobneje razložili, kakšne projekte potrebujemo za uspešno izpolnjevanje ciljev programa.

Prijavite se lahko tukaj.

Uradno spletno stran sklada najdete tukaj.