Odprte prijave na 6. mednarodni Ne-festival gledališča zatiranih

Odprte so prijave na 6. mednarodni Ne-festival gledališča zatiranih (2.-5. avgust, Gornji Grad), kreativno in izobraževalno srečanje ustvarjalcev in umetnikov, ki delujejo po tehnikah gledališča zatiranih v Sloveniji in tujini, pa tudi drugih ljubiteljev majhnih festivalov v naravi, ki raziskujejo načela skupnosti in aktivno sodelovanje skozi umetniške in aktivistične pristope – tokrat obarvano rdeče.

Letošnja tema festivala je Igrani spol, program pa v celoti namenjajo delavnicam z uveljavljenimi tujimi in domačimi mentoricami. Na delavnicah bodo obravnavali vprašanja neenakosti spolov in oblik zatiranja v patriarhalni družbi ter iskali poti do enakosti in svobode, skozi tehnike gledališča zatiranih (Inês Barbosa (PT)), preko fizičnega in improvizacijskega gledališča ozaveščali načine uporabe telesa v vsakdanjem življenju, s katerimi utrjujemo predstave o spolu, ki nam je pripisan (Nina Vombergar (SI)), na delavnici samo za ženske pa se bodo posvetile raziskovanju razmerij moči med spoloma in situacije skozi estetiko gledališča zatiranih ter opredelile takšne, kot jih dojemamo ženske (Jana Burger (SI)).

V času delavnic zato zagotovijo tudi varstvo otrok za najmlajše (3 – 6 let) in gledališko delavnico ‘Pravljice drugače’ za otroke od 7 – 10 let, kjer bodo udeleženke_ci na podlagi znane pravljice ustvarili svojo lastno različico.

Več informacij najdete tukaj.