Perform Europe: Podpora partnerstvom za bolj vključujoča in ekološka trajnostna mednarodna gostovanja in sodelovanja na področju uprizoritvenih umetnosti

Iz Zavoda Motovila so sporočili, da je bil 1. decembra v okviru programa financiranja za evropski sektor uprizoritvenih umetnosti Perform Europe objavljen javni razpis, namenjen podpori partnerstvom za bolj vključujoča in ekološka trajnostna mednarodna gostovanja in sodelovanja na področju uprizoritvenih umetnosti v 40 državah članicah Ustvarjalne Evrope.

Podprli bodo vsaj 35 partnerskih projektov v treh kategorijah (12 000 € – mali projekti, 32 000 € – srednje veliki projekti, 60 000 € – veliki projekti), ki bodo osredotočena na eno od prioritet programa: (1) vključevanje in raznolikost ter (2) boj proti podnebnim spremembam.

Na razpis se lahko prijavijo organizacije in posamezniki, ki delujejo na področju uprizoritvenih umetnosti, iz držav upravičenk v okviru programa Ustvarjalna Evropa. Sofinancirajo se partnerstva, v katerih sodelujejo najmanj trije partnerji iz treh držav Ustvarjalne Evrope. 

Več informacij o razpisu najdete tukaj.

Vir: Motovila