Pobuda Meet and Code vabi NVO k sodelovanju

Pobuda Meet and Code bo letos potekala na drugačen način – virtualno. K sodelovanju vabijo nevladne organizacije k prijavi dogodkov med 1. 6. 2020 in 10. 9 2020. Organizatorji lahko oddajo več različnih prijav dogodkov. 

Možne vrste dogodkov so npr. hackathoni, delavnice kodiranja, predavanja, filmski dogodki, tekmovanja, večeri programiranja, tečaji robotike in druge oblike. Upoštevajte, da se letos Meet and Code odvija na spletu, zato se bodo financirali samo spletni dogodki. 

Cilj dogodkov je prikazati otrokom in mladim med 8. in 24. letom, kako zabavno je lahko kodiranje in programiranje in kako ju lahko uporabimo za oživljanje idej z računalniško kodo. Otroci in mladi bi se morali naučiti, kako tehnologija deluje in kako IT vpliva na naše vsakodnevno življenje. Raziskovanje širokega spektra tehnologije in digitalnih tem ter kreativnega kodiranja, bo spodbudilo razvoj digitalnih veščin, ki jih otroci in mladi potrebujejo v današnjem svetu. 

Organizacije prijaviteljice dogodkov Meet and Code, se morajo najprej registrirati na platformi Meet in Code in imeti potrjen status nevladne neprofitne organizacije. Potrditev bo opravil partner TechSoup Europe v državi prijavljene organizacije. Več o pogojih sodelovanja lahko najdete tukaj 

Istočasno pa poteka tudi Meet and Code nagradni natečaj, ki nagrajuje najbolj kreativne ideje dogodkov. Cilj je nagraditi najbolj kreativne in inovativne ideje o dogodkih, ki jih nevladne in neprofitne organizacije prijavijo, da bi mlade navdušili za kodiranje. 

Prijave zbirajo v naslednjih kategorijah: Dekleta in  IT!, Skupnost, Raznolikost in Kodiraj za planet  ter novost v letu 2020 – Kodiraj za Evropo.  Več o nagradnem natečaju lahko najdete tukaj.

Prijave zbirajo do 10. 9. 2020. 

Več informacij je na voljo tukaj.