Podeljene nagrade za naj diplomsko in magistrsko delo

Mladinski svet Slovenije (MSS), krovno združenje nacionalnih mladinskih organizacij, je v letu 2018 že devetič zapored razpisal natečaj MSS nagrada za najboljše diplomsko oz. magistrsko delo s področja mladih v letu 2017. Organizatorji natečaja so dobitnici nagrade MSS za leto 2017 razglasili na zaključni prireditvi, ki je potekala v ponedeljek, 9. aprila 2018 ob 17. uri v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Nagrajenki Nežka Agnes Vodeb in Leonida Brezovec sta se v svojih delih lotili aktualnih, vendar slabše raziskanih tem in s tem odprli nove priložnosti za razmislek, kako želimo graditi družbo v prihodnje. Nagrade so podelili ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, direktor Urada RS za mladino Rok Primožič in predsednik MSS Tin Kampl.

Nežka Agnes Vodeb (Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta) iz Občine Mengeš je prejela nagrado MSS je v kategoriji diplomskih del za diplomsko delo z naslovom Osnove dela z mladimi na javnih površinah in različni pristopi, ki ga je zaključila pod mentorstvom doc. dr. Mateja Sandeta.

V kategoriji magistrskih del je bilo za najboljše razglašeno magistrsko delo Leonide Brezovec (Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta Ljubljana) iz Občine Divača z naslovomUjetniki vseživljenjskega učenja. Doživljanje zahtev po vseživljenjskem učenju med mladimi odraslimi, pod mentorstvom izr. prof. dr. Sabine Jelenc Krašovec.

Predsednik MSS Tin Kampl je v uvodnem nagovoru povedal, da je ”kvalitetna tercialna izobrazba ključnega pomena za družbo. Raziskave in dela na področju mladih lahko odgovorijo na številne težave, ki danes tarejo nas mlade in tudi probleme časa, v katerem živimo. Vse diplomske in magistrske naloge, ki so prispele na natečaj Mladinskega sveta Slovenije so dokaz kvalitete slovenskega šolskega sistema in znanstveno-raziskovalnega duha, ki ga premoremo mladi v Sloveniji.”

Več si lahko preberete tukaj.

Foto: Arhiv Mladinskega sveta Slovenije