Posvet o dostopnosti alkohola na večernih mladinskih dogodkih

Vabljeni, da se udeležite “Posveta o dostopnosti alkohola na večernih mladinskih dogodkih”, ki bo potekal v četrtek, 1. marca 2018, med 15. in 19. uro v Četrtnem mladinskem centru Črnuče, Ljubljana. Namen posveta je, da na konstruktiven način spregovorimo o alkoholu pri mladih in v družbi, da bomo lahko skupaj poiskali pot do najprimernejših rešitev. 

Projektna skupina Basement, ki deluje v sklopu Mladinskega centra Črnuče in mladim omogoča pridobivanje izkušenj na področju organizacije glasbenih dogodkov, se je znašla pred dilemo pri organizaciji večernih koncertov in z njimi povezano strežbo alkohola. Zato so se odločili organizirati posvet na to temo. Dogodek bo potekal v dveh delih. V prvem delu boste lahko prisluhnili organizatorju z dolgoletnimi izkušnjami pri organizaciji prireditev, na katerih strežejo alkoholne pijače, nato pa še predstavniku stroke, ki bo predstavil zakaj je alkohol nevaren in zakaj smo tako tolerantni do njegovega uživanja. V drugem delu boste v sodelovanju s projektno skupino TropTNT študentov Fakultete za socialno delo izvedli analizo tveganja, s katero želijo pridobiti sveže ideje za reševanje problematike.

Posvet je namenjen mladim, mladinskim delavcem in voditeljem, predstavnikom mladinskih organizacij in organizacij za mlade in vsem drugim, ki na takšen ali drugačen način soustvarjate ali se udeležujete koncertnih dogodkov mladinskih organizacij.

Program posveta najdete tukaj

V primeru dodatnih vprašanj jih kontaktirate preko e-pošte na mateja.maver@mladizmaji.si in tel. št. 051 659 028 (Mateja Maver).

Udeležba je brezplačna!

Prijave sprejemajo preko spletne prijavnice najkasneje do ponedeljka, 26. februarja 2018.