Posvet o Strategiji razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva

Ministrstvo za javno upravo je 18. maja 2017 dalo v javno razpravo predlog Strategije razvoja NVO in prostovoljstva. Javna razprava traja do 14. julija 2017. Dokument je sestavljen iz izhodišč, osnovnih usmeritev in akcijskega načrta, tako splošnega, kot tudi specifičnega po posameznih resornih ministrstvih. Besedilo dokumenta je zelo pomembno za nadaljnji razvoj prostovoljstva, zato si na Slovenski filantropiji prizadevajo, da se v njem ne pozabi niti na raznolikost prostovoljstva niti na raznolikost prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskih programom. 

Na Slovenski filantropiji v času, ki je na voljo za razpravo, organizirajo posvetovanja o vsebinah, ki se v tem dokumentu nanašajo na področje prostovoljstva. Prizadevajo si, da bi skupaj s prostovoljskimi organizacijami in strokovnjaki oblikovali takšne dopolnitve, ki bodo v največji meri prispevale k razvoju prostovoljstva v prihodnjih letih.

Posvet o skupnih predlogih prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom bo potekal 4. julija v prostorih Hiše Evropske unije, na Dunajski 20, v Ljubljani. Posvet bo potekal med 10. in 13. uro.

Na posvetu boste lahko prispevali svoja mnenja in stališča za področje prostovoljstva, ki jih bodo posredovali Ministrstvu za javno upravo.

Predloge za področje razvoja nevladnih organizacij lahko pošljete tukaj.

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca do 30. junija 2017.