Poziv k oddaji citatov za časopis “Dobra dela ne potrebujejo reklame”

Na platformi Sloga so objavili poziv Slovenske mreže prostovoljskih organizacij k oddaji citatov za časopis “Dobra dela ne potrebujejo reklame”.

Sporočajo, da se bo med 25. in 31. 5. 2020 še vedno odvil 21. Nacionalni teden prostovoljstva, vendar bo letos obeležen drugače.  

Na Slovesni dan, 25. 5. 2020, bodo (brez svečane prireditve) medijem in javnosti razglašeni prejemniki nazivov Junaki našega časa, Naj mentor in Naj mentorica prostovoljcev, Naj prostovoljec in Naj prostovoljka, zaposlen/a v javni upravi ter Prostovoljstvu prijazno mesto 2020. 

Veseli dan prostovoljstva, ki je bil planiran za 27. 5. 2020,  ne bo potekal s prešernim druženjem prostovoljcev, prostovoljskih organizacij in obiskovalcev na Prešernovem trgu v Ljubljani. Bodo pa na ta dan po številnih večjih krajih v Sloveniji delili časopis “Dobra dela ne potrebujejo reklame”, ki bo vseboval dobre prostovoljske novice oz. intervjuje s prostovoljci/prostovoljkami, ki opravljajo raznolika prostovoljska dela po vsej Sloveniji. 

Da bo vsebina res pestra in zanimiva, ste vabljeni, da do petka, 8. 5. 2020, na e-mail naslov novice@filantropija.org pošljete krajši citat (do 350 znakov, brez presledkov) prostovoljca_ke vaše organizacije, ki naj predstavi predvsem dosežke, na katere je prostovoljec_ka najbolj ponosen oz. nekaj o pomenu njegovega prostovoljskega dela. Ne pozabite dodati podpisa, ki naj vsebuje ime in priimek prostovoljca_ke, za katero organizacijo deluje in katero prostovoljsko delo opravlja. Obvezna je tudi kvalitetna fotografija prostovoljca, na kateri se vidi njen_gov obraz. 

Novico lahko najdete tukaj