Poziv Sveta Evrope k prijavi aktivnosti, ki bodo izvedene v sodelovanju z Evropskimi mladinskimi centri v Strasbourgu in Budimpešti

Oddelek za mladino Sveta Evrope vabi evropske mladinske nevladne organizacije, mreže in druge nevladne strukture s področij mladinskega dela, ki delujejo v skladu z načeli Sveta Evrope, k oddaji prijave za aktivnosti, ki bodo izvedene v sodelovanju z Evropskimi mladinskimi centri v Strasbourgu in Budimpešti (študijski sestanki, prvi semester 2025).

Študijski sestanki so organizirani v sodelovanju z mladinski organizacijami in mrežami ter oddelkom za mladino Sveta Evrope, ki jih gosti eden izmed Evropskih mladinskih centrov. Namen je podpora mladinskim dogodkom z mednarodno udeležbo, ki bodo trajali od 4 do 8 dni z udeležbo članov mladinskih organizacij ali mladinskih mrež ter strokovnjakov. Teme srečanj se naj bi povezovale s prioritetami sektorja za mladino za obdobje 2024-2027.

Prijavijo se lahko evropske/mednarodne mladinske NVO, ki imajo partnerje v najmanj osmih evropskih državah; evropske mreže mladinskih organizacij in druge nevladne mladinske strukture, ki povezujejo partnerje iz najmanj osmih evropskih držav; podregionalne mreže mladinskih organizacij in/ali nacionalni mladinski sveti, ki združujejo najmanj pet sosednjih držav. 

Več informacij najdete tukaj.

Vir: CNVOS