Poziv za prijave na natečaje Slovenske filantropije

Slovenska filantropija razpisuje natečaje in vabi k prijavi. 

Naj projekt medgeneracijskega prostovoljstva

Preteklo leto je prineslo mnogo izzivov.  Ker verjamejo, da je kot odgovor na reševanje različnih stisk, vzklilo mnogo dobrih primerov medgeneracijskega prostovoljstva vabijo, da se jim predstavite in sodelujete na natečaju “Naj projekt medgeneracijskega prostovoljstva”. 

Do 10. 3. 2021 lahko prijavite projekte, ki so se aktivno izvajali v letu 2020 in so bili namenjeni  medgeneracijskemu sodelovanju, vzpodbujanju prostovoljstva in solidarnosti. Natečaj Slovenske filantropije je namenjen prostovoljskim organizacijam in organizacijam s prostovoljskim programom. 

Podaljšan rok prijave do 19. 3. 2021.

Najboljša prostovoljska zgodba

Slovenska filantropija v sodelovanju z Društvom novinarjev Slovenije razpisuje prvi natečaj za priznanje “Najboljša prostovoljska zgodba 2020”. S priznanjem želijo izpostaviti avtorja/avtorico, ki je s svojim prispevkom prispeval_a k prepoznavnosti prostovoljstva.

Prijavite lahko prispevke, ki so bili objavljeni v času od 1. januarja do 31. decembra 2020, na televiziji ali radiu ter v tiskanih (časopisi, revije, glasila) ali elektronskih medijih, na lokalni, regionalni ali nacionalni ravni. Prijave zbirajo do 29. 2. 2021.

Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev 

Za naziv Slovenske filantropije se lahko potegujete mentorji in mentorice, ki v prostovoljskih organizacijah in organizacijah s prostovoljskim programom skrbite ali ste skrbeli za prostovoljce. Naziv “Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev” se podeljuje aktivnim mentorjem in mentoricam za delo, opravljeno v letu 2020. Posebno priznanje za življenjsko delo pa se podeli mentorju oz. mentorici za kontinuirano in kakovostno delo v daljšem časovnem obdobju. Prijave zbirajo do 10. 2. 2021. 

Podaljšan rok prijave do 19. 3. 2021.

Naj prostovoljec in Naj prostovoljka zaposlen/a v javni upravi za leto 2020.

Slovenska filantropija v imenu Slovenske mreže prostovoljskih organizacij razpisuje natečaj za priznanje “Naj prostovoljec in Naj prostovoljka zaposlen/a v javni upravi za leto 2020”. S priznanjem želijo izpostaviti zaposlene v javni upravi, ki v svojem prostem času opravljajo prostovoljsko delo in prispevajo k promociji prostovoljstva med zaposlenimi v javni upravi. Prijave zbirajo do 31. 3. 2021.

Prostovoljstvu prijazna občina

Prostovoljstvo se večinoma odvija v lokalnem okolju in zato je izjemnega pomena odnos občin do prostovoljskih organizacij in prostovoljcev. S podelitvijo naziva “Prostovoljstvu prijazna občina” na Slovenski filantropiji izpostavljajo občine, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini. Prijavite se lahko do 29. 3. 2021.

Več informacij o natečajih je na voljo tukaj.

Vir: Slovenska filantropija