Poziv za zidove: Ljubljana Street Art Festival 2022

Inštitut za urbana vprašanja na območju Ljubljane išče nove interesente in partnerje za sodelovanje na festivalu uličnih umetnosti Ljubljana Street Art Festival 2022.

Zanimajo jih predvsem stene na večstanovanjskih nepremičninah (npr. slepe fasade na blokih ali večstanovanjskih hišah) in poslovnih stavbah, večje javno dostopne površine na gospodarskih objektih (npr. industrijske hale, garaže, silosi, skladišča, bočne stene), poslopja javnih ustanov (šole, vrtci) ter druge površine na zasebnih objektih in prizidkih (npr. betonske ograje, oporni zidovi, druge ravne konstrukcije v izmeri vsaj 2m × 4m).

Pri izbiri sten za poslikave bodo imele prednost tiste stene, na katerih bo poslikava lahko ostala vsaj leto dni, in stene večjega formata.

K sodelovanju bodo na podlagi njihovih izkušenj, vizualnega jezika, preferenčnega medija ustvarjanja in drugih kriterijev, ki se bodo ujemali s celostnim premislekom konteksta mikrolokacije stene, povabljeni_e mednarodno prepoznavni_e ulični_e umetniki in umetnice. Avtorja_ico poslikave bo v dogovoru z lastniki stene izbral kuratorski odbor. Poslikava bo zasijala na letošnjem Ljubljana Street Art Festival, ki bo na sporedu med 27. junijem in 3. julijem 2022.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Inštitut za urbana vprašanja