Sklop dogodkov in delavnic: DARE to SoliDARE!

Serija dogodkov in delavnic ‘DARE to SoliDARE’ cilja k povezovanju organizacij, ki so aktivne v programu Evropska solidarnostna enota. Srečanja bodo potekala preko spletne aplikacije Zoom, sledile pa jim bodo delavnice.  

Dogodek bo razdeljen na tri izobraževalna srečanja, ki ciljajo k raziskovanju pomena solidarnosti v času bolezni COVID-19, lokalno in mednarodno in h grajenju mednarodne skupnosti ljudi in organizacij, katerim bodo sledile delavnice. Odprtje je potekalo v torek, 27. 10. 2020.   

Prvo srečanje,  bo potekalo 3. 11. 2020, kjer bodo udeleženci_ke raziskovale kaj solidarnost pomeni v času bolezni COVID-19 in kakšno vlogo pri tem igra Evropska solidarnostna enota.   

Drugo srečanje, bo potekalo 24. 11. 2020, in se bo osredotočalo na dodano vrednost mednarodnega sodelovanja v okviru programa Evropske solidarnostne enote.  

Tretje srečanje, bo potekalo 15. 12. 2020, kjer bodo udeleženci_ke debatirale o pomenu solidarnosti znotraj skupnosti in kakšno vlogo lahko pri tem igra Evropska solidarnostna enota. Udeleženci_ke so vabljeni_e k sodelovanju pri sklopih, ki so relevantni za njih, tako da lahko sodelujejo pri vseh srečanjih ali pa samo izbranih srečanjih.   

Več informacij lahko najdete na spletni strani, tukaj