Trening za mladinske delavce

V okviru mednarodnega projekta (DE)radicalize v naslednjem tednu, od 22. do 24. 2. 2022, pripravljajo na zavod Bob trening za mladinske delavce.

V okviru programa pripravljajo priročnik, ki mladinskim delavcem pomaga pri prepoznavanju, nagovarjanju, predvsem pa preprečevanju radikalizacije mladih. Nekatera poglavja in pristope vam bodo predstavili v okviru treninga.

Raziskave kažejo, da se število radikaliziranih mladih veča, mladinski delavci pa so za prepoznavanje radikalizacije in mladih, ki jim radikalizacija grozi, nepopolno opremljeni.

Na treningu, sofinanciranem iz programa Erazmus+, bodo skupaj s partnerji s Slovaške, Portugalske in iz Italije najprej spregovorili o radikalizaciji in njenih značilnostih ter teoretskih osnovah, kasneje pa pogledali tudi, kaj mladi potrebujejo, da radikalizaciji ne podležejo, kako jih lahko pri tem podprejo mladinski delavci in kakšne pristope in orodja imajo za to na voljo.

Prijave zbirajo do tega petka, 18. 2. 2022, na e-naslov neja@zavod-bob.si, prav tako jim tja lahko pošljete morebitna vprašanja. Po prijavi vam bodo poslali natančen urnik usposabljanja.

Usposabljanje bo potekalo v Ljubljani, na Zavodu Bob, Robbova 15.

Vir: Zavod Bob