Tretji posvet o mednarodnem sodelovanju Slovenije na področju vode

Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za okolje in prostor vabita na tretji posvet o mednarodnem sodelovanju Slovenije na področju vode.

Namen posveta je predstaviti aktivnosti obeh ministrstev v preteklih dveh letih na področju vodne diplomacije, sodelovanja v mednarodnih organizacijah in forumih, predvsem pri UNECE Vodni konvenciji, ter načrtovane aktivnosti za prihodnje obdobje.

H krajšim predstavitvam o vaših aktivnostih, namerah in mednarodno uveljavljenih projektih izven EU, v evropskem sosedstvu in v državah v razvoju ste vabljeni tudi vi. V interaktivnem delu posveta se bo skupaj opredelilo prioritete in identificiralo morebitne nove vsebine sodelovanja in področja dela, utemeljena na slovenskem znanju.

Prijave na posvet sprejemajo na vodni-posvet.mzz@gov.si. Pri prijavi navedite inštitucijo, organizacijo ali podjetje, od koder prihajate. V kolikor nameravate predstaviti vaše izkušnje, prosijo, da zaradi potreb organizacije in izvedbe dogodka priložite kratek opis vsebin, ki jih nameravate predstaviti. Predstavitve naj ne bodo daljše od 5 minut.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: CNVOS