Usposabljanja za dvig digitalnih kompetenc in boljšo digitalno vključenost ter učinkovitost

Projekt Digitalna nova generacija organizacij – Digital NGO je dvoletni projekt, podprt s strani Ministrstva za javno upravo. Projekt se izvaja v konzorcijskem partnerstvu treh organizacij: Mreže MaMa, IPM Akademije in SZOTK – Slovenske zveze za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo.

S projektom Digital NGO se bo nevladnim organizacijam v prvem delu usposabljanj ponudilo znanja za krepitev veščin na področju digitalizacije. S sodelovanjem na usposabljanjih bodo nevladne organizacije pridobile ključne informacijske, digitalne in komunikacijske kompetence za večjo digitalno vključenost v družbo.

Usposabljanja so namenjena dvigu digitalnih kompetenc in večji učinkovitosti ter vključenosti, saj se bomo na usposabljanjih usmerili v pomen informacijske družbe (ustvarjanje, posredovanje in upravljanje informacij), računalniško pismenost, digitalno pismenost, kibernetsko in informacijsko varnost, poslovno digitalno transformacijo, zagon digitalnega posla in projekta, digitalno oglaševanje ter upravljanje družbenih omrežij, transparentnost, predstavitev zahtev spletne strani, ki ustreza kriterijem razpisodajalcev.

Usposabljanja bodo potekala v dveh delih in sicer po 6 in 7 šolskih ur. Pred delavnico boste prejeli gradivo in navodila. Usposabljanja se bodo odvila v digitalnem okolju, preko orodja za videokonference Zoom.

Razpored usposabljanj, podroben program in prijavnico najdete tukaj.

Vir: Mreža MaMa