Usposabljanje: Citizensphere: Pathways to Active Participation and Citizenship

Citizensphere: Pathways to Active Participation and Citizenship je obsežen program usposabljanja, zasnovan tako, da mladinskim delavcem zagotovi poglobljeno razumevanje večplastne narave državljanstva.

Cilj programa je opremiti udeležence_ke s kompetencami, orodji in perspektivami, potrebnimi za navdih in vodenje mladih, da postanejo aktivni, informirani in odgovorni državljani na lokalni, nacionalni, evropski in svetovni ravni.

Usposabljanje, ki se poglablja v koncept državljanstva, raziskuje njegov pomen in odgovornosti od množice do svetovnega prizorišča. Poudarja pomen aktivnega sodelovanja pri oblikovanju demokratičnih družb, spodbuja kritično mišljenje in akcijske pristope med mladimi. S preučevanjem različnih ravni državljanstva bodo udeleženci_ke pridobili_le celovit pogled na to, kako aktivno državljanstvo deluje v različnih sferah ter kaj to prinaša in ponuja. Pri tem programu ne gre le za razumevanje teorije državljanstva; gre za opolnomočenje mladinskih delavcev za spodbujanje nove generacije angažiranih, proaktivnih posameznikov, ki znajo krmariti in vplivati na zapleteno tapiserijo današnjega sveta.

Usposabljanje je namenjeno osebam, ki delajo kot mladinski delavci, učitelji, trenerji, facilitatorji, mentorji, coachi, vodje projektov ali so del nevladnih organizacij z dobrim znanjem angleščine.

Prijavnica z dodatnimi informacijami je na voljo tukaj. Zainteresirani_e kandidati_ke morajo poslati še življenjepis in kratko motivacijsko pismo na naslov info@mc-celje.si s pripisom “Prijava na usposabljanje v sklopu projekta CitizenSphere”.

Za dodatna vprašanja so na voljo na elektronskem naslovu nejc.gajsek@mc-celje.si ali katja.kolenc@mc-celje.si.

Vir: MC Celje